Jag röstade faktiskt på MP

Så klart!


Jag har ju röstat på MP så länge partiet har funnits, varit ledamot i kommunstyrelsen i tolv år, kommunalråd på deltid i fyra år och faktiskt suttit i riksdagen några månader (som ersättare för Bodil Valero som blev vald till EU parlamentariker 2014). Och så valde partiet och kummunfullmäktige i Sandviken in mig som vice ordförande i styrelsen för Sandvikens Energi AB (efter Jörgen Sjöstedt, som lämnade uppdraget pga sviktande syn). Och där sitter jag fram till årsstämman 2019.


Men jag har aldrig varit så kritisk mot partiet som under partiets senaste mandatperiod i riksdagen. Birger Schlaug, tidigare språkrör för MP och numera fristående debattör, uttrycker sin kritik mot partiets ledning i en DN-artikel några dagar efter riksdagsvalet 2018, MP´s sämsta på lång tid.


Glädjen i det politiska arbetet finns inte längre. Sen kan det ju naturligtvis även bero på andra saker; det fördummande högerpopulistiska politiska klimatet och journalistiken kring politiken har blivit ovärdigare. Dessutom börjar jag själv närma mig de 75 och det sätter naturligtvis också sina spår.

Klicka på bilden för hela artikeln!

Det i grunden systemkritiska Miljöpartiet blev under den senast mandatperioden ett parti bland de andra, ängsligt smygande omkring i en lagom harmlös mitt. Och i valrörelsen fortsatte man att onödigförklara sig själva genom att gång på gång hävda att Sverige nu under grön regeringsmedverkan är bäst i världen i klimatfrågan, skriver Birger Schlaug.