Oktoberhelg i Simrishamn

För tredje året i rad ägde Österlen Open i Svenskt Bräde rum på hotel Svea.

I år blev det bilresa ner med Tobias och lämpliga stopp och pauser hos släkt och vänner. Tyvärr kunde inte Bitte följa med. Men med Tobias (alias Tabiyas på sweboard) kunde vi då istället gå på djupet i strategidiskussioner om olika spel, Svenskt Bräde naturligtvis, men också Schack och Go.


Simrishamn på hösten och hotell Svea bjöd upp med sin bästa meny; stadsvandring bland gränderna, S:t Nicolaikyrkans arkitektur med Millesstatyer utanför, marknad med blåsorkester.

Tiden var dock begränsad för vanliga turistaktiviteter eftersom spelet började kl 11.

Alfred och Yegger, tvåa och trea i tävlingen, Nicnac tittar på och Fischer äter lunchmacka i bakgrunden. Hela skånegänget!

16 deltagare, rekordmånga, spelade fyra ronder under lördagen och tre under söndagen. Vi avslutade vid 15-tiden med en magnifik prisutdelning. Lena hade komponerat priserna – fotot hemma i Sandviken ger inte priset full estetisk rättvisa men ni kan i alla fall se en broderad linneduk och allehanda flaskor och naturligtvis äpplen (från Kivik? - sorten ska jag ta reda på). Presentkortet som ingick i förstapriset gick inte heller av för hackor.

Ett stort tack till bröderna Zackrisson, Kjell och Patrik som var arrangörer och värdar till denna utomordentligt trevliga tillställning!!!