VisFolk

VisFolk

Vi är fyra sångare från Hammarkören i Sandviken, som vid starten våren 2017 började som en kompgrupp till just Hammarkören. Det året gjorde kören en resa till Vilnius och 2019 sjöng kören i Visby domkyrka och i Fårö kyrka. Vi fick sådan uppskattning både från publik och från körmedlemmarna att vi började musicera på egen hand och skaffade oss ett eget namn.


Vi betyder


Sven-Olof Ekman, sång och gitarr

Per-Johan Emtell, blockflöjt (alt och sopran) och sång

Margit Höglund, fiol och sång

Tommy Riswall, gitarr, mandolin, munspel och sång


Vår repertoar är synnerligen varierande. Vi sjunger och spelar helt enkelt det vi gillar. Och med den bakgrund vi har blir det alltifrån traditionell spelmansmusik till svenska visor av lite äldre stuk och irländskt.


Förutom spelningar vi gjort med Hammarkören har vi haft ett par framträdanden. Hade inte corona kommit emellan hade vi under hösten bl a haft en spelning i Uppsala.


Som du ser på bilderna är vi inte purunga men spelet uppfriskande – det kan vi lova. Vi spelar med stor entusiasm. Andras låtar men med egna arrangemang passande till våra instrument och röster.


Vår planer på att göra en inspelning och lägga ut några låtar på YouTube har också fått skjutas på. Men vi återkommer och hinner med att ytterligare bredda vår repertoar.